על ריצות ארוכות ותחרויות בחו"ל ועוד עשרות כתבות בישול. השף הדיגיטלי הוא חלק מיצירה שנמשכת מעל עשור. מקווה שתהנו. כל הזכויות שמורות לליאור כרמון 2006-2017©

יום חמישי, 9 ביולי 2015

פיצה ביתית משובחת

כשרפאלה פגש את מרגריטה - או למה כדאי להכין בכלל פיצה בבית?

לפני 117 שנים, רפאלה אספוזיטו היה  IL pizzaiuol מפורסם מאוד ברחבי נאפולי. 
ללא שליחים או מגנטים על המקרר, עשתה לה השמועה כנפיים והגיעה לסבואה הרחוקה בצפון, הפיצות שלו היו כל כך מבוקשות עד שמשפחת המלוכה
האיטלקית בכבודה ובעצמה החליטה לבדוק את העניין.

 בכדי להפוך סיפור ארוך לקצר, מרגריטה המלכה כל כך התלהבה שהיא פשוט הפסיקה לקנות את הפיצות הקפואות מהסופר סבואה (היום מחוז בצרפת), ומנגד, רפאלה כהומאז' החליט לקרוא לאותה פיצה - מרגריטה, שהיתה דרך אגב בצבעי הדגל האיטלקי: אדום(עגבניה), לבן (מוצרלה) וירוק (בזיליקום) ומאז הכל שייך להיסטוריה...





וכעת לפיצה קצת אחרת , לפני שנתחיל, מספר טיפים חשובים מאוד שיתרמו להצלחת הפיצה:

א. יש לחמם את התנור ל-190 מעלות צלסיוס 15 דקות מראש
ב. תבנית רשת - פריט חובה! - כדאי לקנות בקוטר 24 עד 30 ס"מ. (ניתן להשיגה בחנויות הבישול המקצועי)
ג. אבני שמוט: אלו ישדרגו את הפיצה עוד יותר!
מרכיבי להכנת הבצק:

שמן זית - 9 כפות
קמח שטיבל לבן מס' 1 500 גרם
כף מלח
כף סוכר
שמרים 35 גרם
200 מ"ל מים קרים מאוד  (הקור מאפשר לשמרים לעבוד לאט ומדוייק יותר)

מרכיבים להכנת הרוטב:

רסק עגבניות טריות 100 גרם
כפית שמן זית
שלוש כפות מים פושרים
קורט מלח
סיבוב במטחנה של פלפל טחון טרי
חופן בזיליקום טרי קרוע בידיים
Toppings
160 גרם גבינה צהובה איכותית
100 גרם מוצרלה
עגבניה אחת פרוסה לרוחב
20 זיתי טאסוס מגולענים
בצל פרוס לטבעות
120 גרם גבינת פטה

הוראות הכנה:
מערבבים את כל המרכיבים במיקסר מספר דקות עד לקבלת כדור בצק גמיש וקצת לח, מכסים במגבת לחה למשך שעתיים...
לאחר שעתיים, מקמחים משטח עבודה וגם את מגש הרשת (ימנע הידבקות בהמשך) ומתחילים לפתוח את כדור הבצק. פתיחת הבצק אמורה להתבצע מהמרכז ע"י הפעלת לחץ שיגרום לבצק להגיע לגודל המתבקש.
מניחים את הבצק על מגש הרשת המקומח וניגשים לרוטב ...
בעזרת מצקת מורחים את הרוטב באופן שווה עד לכדי מרחק של 2 ס"מ מהשוליים. נא לא לחרוג
מפזרים תחילה את הגבינה הצהובה והמוצרלה, העגבניות זיתי הטאסוס גבינת הפטה והבצל
מושחים את השוליים בשמן זית באמצעות מברשת ומניחים את הפיצה ברצפת התנור.
אופים עד לנקודה בה רואים את השחמת השוליים ועוצרים
הכי שווה עם

סופרנוס
בירה וליגת האלופות
Share:

תוויות

Recent Posts

Unordered List

Ordered List

Theme Support