ארטישוק פנטסטי

עונת הארטישוק התחילה החודש והיא בשיאה בין החודשים מארס עד מאי. זה הזמן להצטייד במספר ארטישוקים טריים.השילוב בין הטחינה, הלימון והארטישוק הוא מושלם.
בשונה משיטת הסבתא המקובלת ל"כיבוס" הארטישוק עד תום במים רותחים ותו לא, הרי לפניכם גישה שונה ומעניינת יותר.



מצרכים: 

שלשה ארטישוקים טריים בינוניים


שמונה שיני שום
שלשה לימונים
טחינה קאראוון היונה 100 מ"ל
רבע כוס שמן זית
פלפל שחור גרוס טרי
כפית מלח

הוראות הכנה:

סוחטים את הלימונים ומעבירים את המיץ לקערה.
מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים.
כעת בזהירות, מחלקים כל ארטישוק לארבעה רבעים שווים ומיד טובלים במיץ הלימון.(מונע השחרת פנים הארטישוק).

באמצעות כפית קטנה מסירים את ליבת הארטישוק עד שמגיעים עם הכפית לתחתית.

בוחרים בסיר רחב ומחממים בו את שמן הזית. קוצצים את שיני השום ומוסיפים לסיר. כעת מוסיפים את רבעי הארטישוק כשהחלק החיצוני (העלים) כלפי מעלה. מטגנים כשתי דקות שלאחריהן מוסיפים את מיץ הלימון שהשתמשנו בו להשרייה אל תוך הסיר. מוסיפים מים עד לכדי כיסוי, מרתיחים ומורידים לאש קטנה למשך שעה וחצי.

מקררים ומגישים עם טחינה.

תגובות

  1. מצוין, סוף סוף מישהו טורח להתייחס לארטישוק בקצת כבוד

    השבמחק
  2. אחלה מתכון.חבל שלא צילמת את הטחינה...

    השבמחק
  3. הצילומים יפים,עם איזה מצלמה אתה מצלם אותם, אם אפשר לשאול

    השבמחק
  4. כל התמונות באתר צולמו ע"י
    NIKON D70
    ממליץ בחום אם התקציב מאפשר....

    השבמחק
  5. נראה מעולה.
    עשיתי קצת מישחקים עם כמות השמן והטחינה (דיאטה!)
    ועדיין יצא לי מצויין. טעים, פשוט ומשביע.
    חבל שהסתיימה העונה.

    השבמחק
  6. שלום, נשמע מעניין. הבעיה היא שלא ברור מה צריך לגרד לאחר שחתכנו לרבעים, האם את החלק הפנימי הלבן? האדום? הרי מה יישאר מהארטישוק אם נגרד? מה עושים עם ליבת הארטישוק? בקיצור חבל שאין תמונות נוספות שמלמדות את מי שאין לו ניסיון עם ארטישוק , מה בדיוק עושים ואיך זה נראה לאחר גרוד הארטישוק עד לתחתית.
    בברכה
    עדנה

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום עדנה

      יש להוריד את כל החלק הפנימי (הלבן והאדום) עד לבסיס שצבעו אפרפר.
      למעשה זהו החלק שקל יותר לנתק מלב הארטישוק.

      בהצלחה,
      העונה מתחילה עוד חודשיים

      ליאור

      מחק

הוסף רשומת תגובה

רשומות פופולריות