על ריצות ארוכות ותחרויות בחו"ל ועוד עשרות כתבות בישול. השף הדיגיטלי הוא חלק מיצירה שנמשכת מעל עשור. מקווה שתהנו. כל הזכויות שמורות לליאור כרמון 2006-2017©

יום חמישי, 16 ביולי 2015

טלה 7 שעות וירקות שורש

צילום: ליאור כרמון
בצרפת, המתכון הזה נקרא "gigot à la cuillère" (הרגל עם הכפית)  וזה משום שלאחר בישול ארוך כל כך , אין צורך בסכין ומזלג כדי לאכול את המנה.

מצרכים ל-5 אנשים:


כתף טלה במשקל 1.5 - 1.8 ק"ג
כרישה אחת
3 בטטות
2 גזרים קלופים
4 בצלים קלופים חצויים
125 מ"ל יין לבן יבש
100 מ"ל ציר עוף
למשרה:
חצי כוס שמן זית
כפית גרגירי פלפל שחור
כף זרעי כוסברה
כפית זרעי כמון
חמישה ענפים קטנים של טימין
6 עלי מרווה
4 שיני שום מעוכות
צרור פטרוזיליה


הוראות הכנה:
מעסים היטב את נתח הטלה במרכיבי המשרה, מניחים בתבנית גדולה ומכסים בניילון נצמד למשך הלילה.


או קיי, כדאי לתכנן 7 שעות לפני הצהריים או שעת הארוחה, כוונו שעונים, גם אם זה אומר לקום בשבת ב-6 בבוקר...
תחילה נסגור את בשר הטלה:
נכוון את התנור למצב גריל בטמפרטורה של 240 מעלות צלסיוס.
נמקם את תבנית הטלה במדף הגבוה ביותר בתנור.
3 דקות מכל צד.
הבשר אמור להיראות מעט שחום.
לאחר פעולה זו, נוריד את הטמפרטורה ל-150 מעלות ונוסיף את היין וציר העוף.
סוגרים את התבנית בנייר כסף למשך 4 וחצי שעות ומכניסים לתנור.
ההנחייה החשובה כעת היא כל שעה להסיר בזהירות את נייר הכסף ולצוק את נוזלי הבישול על הטלה. תהליך זה ימנע ייבוש מייותר ופיזור אחיד של הנוזלים (במידה וחסר כמובן יש להוסיף מעט מציר ההעוף.)


לאחר 4 וחצי שעות נצרף את ירקות השורש לעוד שעתיים וחצי.
האינדיקציה הטובה ביותר היא שהנוזלים כמעט הצטמצמו והבשר נשמט מן העצם.
מומלץ להגיש עם פירה או קוסקוס

Share:

תוויות

Recent Posts

Unordered List

Ordered List

Theme Support