על ריצות ארוכות ותחרויות בחו"ל ועוד עשרות כתבות בישול. השף הדיגיטלי הוא חלק מיצירה שנמשכת מעל עשור. מקווה שתהנו. כל הזכויות שמורות לליאור כרמון 2006-2017©

יום שלישי, 28 בדצמבר 2010

... דניס בלימון ומעבר לכך

מה שיותר עמוק יותר כחול...
את המנה הזו החברים מכירים. הנוהל קבוע, בכל סו"ש שיורדים לצלול, יש לנו את חניית הלילה הקבועה, באחד מהקניונים צפונית לאילת, ואת דגי הדניס. אפילו בתנאי שטח, עם הטאבון המאולתר הטעמים נהדרים. למחרת בבוקר בצלילה נראה את הדניסים לידנו ולא בצלחת. 
צילום: ליאור כרמוןמצרכים ל-4 אנשים
ארבעה דגי דניס במשקל 250 - 300 גרם כל אחד
לימון בינוני
צרור עלי בזיליקום
צרור פטרוזיליה
2 שיני שום
120 מ"ל יין לבן יבש
8 כפות שמן זית
מלח ים אטלאנטי
פלפל שחור טרי


להכנת המנה
ממליחים ומפלפלים ודואגים לעבור עם היד נגד כיוון הקשקשים - מהזנב אל הראש בכדי שהתיבול יקלט. חורצים שלשה חריצים בבסיס הפילה של הדג, ומניחים פרוסות דקות של שום במרכז כל חריץ.חוזרים על שתי פעולות אלה גם מהצד השני של הדג.

כעת ללימון, באמצעות פומפיה, מגרדים את הקליפה הצהובה. שימו לב לא להגיע לחלק הלבן של הקליפה שכן הוא מר. את מחצית גרידת הלימון מכניסים לבטן הדג וחצי הכמות השני יונח על דופן הדג. את הפטרוזילה והבזיליקום מכניסים 2/3 לבטן הדג ו1/3 מכמות העלים תכסה את גרידת הלימון. אשר לתהליך עצמו, נבחר תבנית מעט עמוקה, כזו שניתן להניח בה את הדגים מבלי שיחצו את קו גובה התבנית.
משמנים בשמן זית את התבנית ומניחים את הדגים. יוצקים את היין הלבן, ומזליפים שמן זית על החלק העליון של הדגים ( 3 כפות לדג ) ומכסים את התבנית בצורה הרמטית עם נייר כסף
כעת לטריק: קחו קיסם והתחילו לחורר את נייר הכסף (כעשרים חורים יספיקו). חירור הכיסוי יאפשר אידוי חלקי של נוזלי התבנית ולבסוף נקבל רוטב מצומצם מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 25 דקות
Share:

תוויות

Recent Posts

Unordered List

Ordered List

Theme Support