על ריצות ארוכות ותחרויות בחו"ל ועוד עשרות כתבות בישול. השף הדיגיטלי הוא חלק מיצירה שנמשכת מעל עשור. מקווה שתהנו. כל הזכויות שמורות לליאור כרמון 2006-2017©

יום רביעי, 19 בינואר 2011

עוף צלוי (pollo arrosto)

צילום: ליאור כרמון
מצרכים
פרגית או עוף אורגני במשקל קילו אחד לערך
חצי כוס זיתי קלאמטה מגולענים
קליפת לימון מגורדת
 שלשה ענפי טימין
שני עלי מרווה
פלפל שחור טרי
מלח אטלאנטי

למשרה
שתי כפות דבש
כף רוטב סויה
שן שום
צ'ילי קטן חתוך דק
הכנה
את העורף של העוף קל לאתר, בנקודה זו יש להפריד באמצעות שתי אצבעות את עור העוף מאזור החזה, כך
שבפועל נוצר כיס בעומק כף היד.
אל הכיס שיצרנו נתחוב את הפריטים הבאים:
זיתי קלאמטה, ענפי הטימין,המרווה, שן שום כתושה.

כעת לוקחים את המלח והפלפל ומעסים את העוף מכל הכיוונים.
לוקחים שקית ניילון נקייה ומעבירים אליה את המשרה ביחד עם העוף.

סוגרים את השקית ודואגים לכסות כל פינה של העוף בנוזלים ומכניסים למקרר ל-4 שעות.
לאחר שהוצא מהמקרר, על העוף לקבל את טמפרטורת החדר. (20 דקות יספיקו)

מכניסים את העוף לתנור למשך 80 דק', לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות צלסיוס.

אתם תאהבו את זה.
Share:

תוויות

Recent Posts

Unordered List

Ordered List

Theme Support