על ריצות ארוכות ותחרויות בחו"ל ועוד עשרות כתבות בישול. השף הדיגיטלי הוא חלק מיצירה שנמשכת מעל עשור. מקווה שתהנו. כל הזכויות שמורות לליאור כרמון 2006-2017©

יום רביעי, 3 בספטמבר 2014

טראפלס ארל גריי

במאה ה-17 עם הגעת הקקאו לאירופה, החלו מספר חובבי שוקולד לשמרו עם מעט אלכוהול לצורך הגנה על ארומת הקקאו, מכאן הדרך היתה קצרה ליצירת הטראפלס במגוון רחב של טעמים.
את קונפקצית השוקולד המאובקת בקקאו הקרויה טראפלס ומסתירה תחתיה הר געש של שוקולד עשיר, חילקו לציידי הכמהין כמשחק מקדים, לפני הדבר האמיתי חיפוש פטריות כמהין.(truffles)

בין אם נערך המצוד בגבעות אומבריה או באלפים הצרפתיים.



המרכיבים ל-30 טראפלס

250 CC שמנת מתוקה
125גרם שוקולד 70 אחוז קקאו, (רצוי של Lindt)
שימו לב יחס של 2:1 שמנת שוקולד - יצרו גנאש מושלם
שקיק תה ארל גריי
חלמון אחד
כף ויסקי משובח
חמישים גרם חמאה
קקאו לפידור

הכנה
על אש בינונית מרתיחים את השמנת עד לנקודה בה רואים בועיות קטנות בקצה הסיר.
מכניסים את שקיק התה לטבילה של לא יותר מ-20 שניות ומוציאים החוצה.
כעת מכניסים פנימה את השוקלד ומערבבים היטב על לחיבור מושלם, יש לערבב באופן תמידי.
בשלב הבא נצרף את החמאה והחלמון.
ממשיכים לערבב עד לקבלת צבע מבריק.  (מה שקיבלתם נקרא גנאש בעגה המקצועית.)

מוסיפים את הויסקי וממשיכים לערבב.
מביאים את התרכובת לטמפרטורת החדר ומיד לאחר מכן מכניסים לקירור למשך ארבע שעות עם ניילון נצמד.
מוציאים ומכינים כדורי טראפלס בעזרת שתי כפיות קטנות ומפדרים בקקאו ממעל.

אתם תאהבו את זה
Share:

תוויות

Recent Posts

Unordered List

Ordered List

Theme Support