על ריצות ארוכות ותחרויות בחו"ל ועוד עשרות כתבות בישול. השף הדיגיטלי הוא חלק מיצירה שנמשכת מעל עשור. מקווה שתהנו. כל הזכויות שמורות לליאור כרמון 2006-2017©

יום חמישי, 7 בנובמבר 2013

שקשוקה


הכי כיף לשבור את השיגרה ברגע הכי כואב ולא צפוי - אמצע שבוע למשל, ואם אפשר איזה טיול רגלי על הדרך, מה טוב.  אז בחרנו ג., י. ואני את דרום רמת הגולן. חשבתי שלשקשק על הבוקר יכול להיות רעיון לגמרי לא רע אז הנה הסיפור:

מרכיבים לשלושה אנשים רעבים:

ארבע כפות שמן זית
חמש ביצים
כף עלי טימין
עלה מרווה
פלפל חריף ירוק חתוך דק דק
קופסת עגבניות שלמות צ'ריו חתוכות לקוביות
כף פפריקה מרוקאית
שני פלפלים אדומים
מאה גרם גבינת עיזים גד
צרור פטרוזיליה
מלח ים
פלפל שחור טרי
גבינת עיזים של גד מאה גרם


מיני ג'בטות ל'ניגוב'...

צילום: ליאור כרמון

הכנה
מתניעים את הגזיה וקולים את הפלפלים על האש עד לחריכה קלה.מיד אחר כך, יש לחותכם לקוביות.
מחממים את שמן הזית, מוסיפים את עלי הטימין והמרווה ומיד לאחד מספר שניות את
הפלפל החריף, לאחר כשתי דקות מוסיפים את העגבניות והפלפלים הקלויים החתוכים.
מוסיפים את הפפריקה המרוקאית, ממליחים ומבשלים עוד כשבע דקות על אש בינונית עד לביעבוע קל.
ממתינים שהרוטב יצטמצם מעט ואז יוצרים גומות במחבת. אל כל גומה נטיל ביצה אחת.
מפלפלים היטב ודואגים לפזר מעל חתיכות מגבינת העיזים.

קוצצים פטרוזליה ומפזרים מעל בהגשה כל שנותר הוא ל"ג'בט"

צילום: ליאור כרמון




לפעמים כל מה שצריך זה יום יפה ושלוש בירות
Share:

תוויות

Recent Posts

Unordered List

Ordered List

Theme Support