על ריצות ארוכות ותחרויות בחו"ל ועוד עשרות כתבות בישול. השף הדיגיטלי הוא חלק מיצירה שנמשכת מעל עשור. מקווה שתהנו. כל הזכויות שמורות לליאור כרמון 2006-2017©

יום שבת, 9 באפריל 2011

אש יא גולש

לא לא בגלישה עסקינן למרות שהתחום כשלעצמו מרתק
המתכון הבא הינו תולדה של טיול וביקור משפחתי לצפון במהלכו ביקרנו בבת-יער
מרק הגולש שקיבלנו שם העביר אותנו למחוזות אחרים

מצרכים ל-6 מנות
בשר משובח - שפונדרה חתוך לקוביות 5 ס"מ במשקל 900 גרם
חצי כפית זרעי קימל
ענף טימין
בצל בינוני
שתי שיני שום
כוס שעועית לבנה שהושרתה במים 12 שעות
שתי כפות פפריקה מתוקה
פלפל ירוק חריף קטן ללא גרעינים
שני תפוחי אדמה שטוחים בינוניים קלופים חתוכים גס
קופסת עגבניות מקולפות 800 מ"ל
שני גזרים חתוכים לקוביות של 2 ס"מ
שלושה גבעולי סלרי חתוכים באופן זהה ללא עלים
רבע כוס שמן-זית
שומן אווז 50 גרם
צרור עלי פטרוזיליה
פלפל טרי
מלח ים
הוראות הכנה
נבשל את השעועית במים במשך 30 דקות נסנן ונניח בצד
בסיר עם פלדה \ ברזל עם תחתית עבה, סוגרים את הבשר היטב בטיגון באש גבוהה היטב מכל הכיוונים
מוציאים ומניחים בצד. מעבירים את העגבניות סיבוב מהיר במעבד מזון או מקל ריסוק
באותו הסיר, מטגנים את שומן האווז, קוצצים את הבצל והפלפל החריף דק דק ומוסיפים לסיר
כמו כן נוסיף את הפפריקה הטימין וזרעי הקימל. לאחר כשלוש דקות של טיגון, נוסיף את העגבניות ונביא לרתיחה שלאחריה נצרף את נתחי הבשר למשך 10 דקות, נתבל בפלפל בלבד ונוריד את הלהבה למינימום למשך שעה וחצי. כעת ניתן לכסות את הסיר
לאחר כשעה אנחנו מוכנים לצרף את תפוחי האדמה,השעועית, הסלרי והגזר
נכסה את הסיר נוסיף את המלח. זה הזמן לתקן תיבול אם חסר
ממשיכים לבשל על אש קטנה עוד כשעה וחצי
מעבירים לצלחת הגשה ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה למעלה
Share:

תוויות

Recent Posts

Unordered List

Ordered List

Theme Support