על ריצות ארוכות ותחרויות בחו"ל ועוד עשרות כתבות בישול. השף הדיגיטלי הוא חלק מיצירה שנמשכת מעל עשור. מקווה שתהנו. כל הזכויות שמורות לליאור כרמון 2006-2017©

יום ראשון, 16 באוקטובר 2016

טארט טאטין

בננה טארט טאטין Tarte tatin

דרגת קושי: קל!

קינוח פנטסטי למשפחה!
יש להכין לבד ללא נוכחות ילדים במטבח
 (הקרמל מגיע לטמפרטורות גבוהות ויכול להיות מסוכן)

צילום: ליאור כרמון
מרכיבים:
50 גרם חמאה
170 גרם סוכר
3 בננות לא בשלות חצויות לאורכן
כפית מחוקה של קינמון
קליפה מגורדת של תפוז
גלידת שמנת מעולה בטעם וניל
בצק פילאס 600 גרם

הכנה:
מקמחים את משטח העבודה ופותחים את בצק הפילאס. הבצק אמור להיות בגודל מעט גדול מזה של התבנית. 
מעל אש הכיריים מחממים תבנית ברזל (כמו זו שיש בתנור) וממיסים את הסוכר והחמאה.
מוסיפים את הקינמון וגרידת התפוז וממשיכים לערבב עם כף עץ ללא הפסקה (פן יתקשה הקרמל)
ברגע היווצרות הקרמל (צבע חום) יש להוסיף את הבננות לתבנית.
כעת נכסה , ממש כמו שמיכה, את התבנית (זהירות מכוויות!) ונהדק בקצוות.
יש לחורר מעט את הבצק ולהכניס לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 190 מעלות למשך 25 דקות.

מיד לאחר זמן זה, מוציאים את הטארט, והופכים אותו על משטח עץ (יש להניח תחילה את משטח העץ על התבנית ואז להפוך במכה אחת עם מגבת או כפפה חסינת חום)חשוב לבצע זאת מיד לאחר האפייה כי אחרת הקרמל מתקשה ואז תאבדו את הטארט שלכם...

מגישים עם גלידת וניל.

צילום: ליאור כרמון


Share:

תוויות

Recent Posts

Unordered List

Ordered List

Theme Support