על ריצות ארוכות ותחרויות בחו"ל ועוד עשרות כתבות בישול. השף הדיגיטלי הוא חלק מיצירה שנמשכת מעל עשור. מקווה שתהנו. כל הזכויות שמורות לליאור כרמון 2006-2017©

יום שבת, 16 בפברואר 2013

קבב

pankajbatra.com :צילום

מחוז לאדאק, למרגלות הרי ההימאליה. באחד מימי הסתיו הקרירים בשעת צהריים מאוחרת , בזמן שרוב הרוכלים אורזים את מרכולתם ומתכוננים לצאת חזרה לכפרי הסביבה, התמקם לו בפינת השוק אדם מבוגר, ממוצא קאשמירי עם מנגל קטן והחל למכור לאפות קטנות עם שיפודי כבש. אינני יודע אם הגעגועים הציפו אותי, אך ללא ספק באותו רגע וגם עתה בזכרון בצרוב, זו הייתה מנת הקבב הטובה ביותר שטעמתי. 

מרכיבים לעשרה שיפודים: (בתחשיב 150 גרם לשיפוד)

800 גרם בשר בקר (צלעות) טרי
200 גרם שומן כבש
300 גרם בשר טלה 
בצל גדול מגורד דק
100 גרם פיסטוקים טריים קצוצים דק
50 גרם צנוברים
חופן פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
שן שום קטנה קצוצה דק
כפית וחצי זרעי כמון כתושים דק
כפית וחצי פלפל שחור גרוס טרי
מלח ים אטלאנטי 
עגבניות תמר לעיטור השיפודים
פיתות קטנות
פטרוזיליה או ראשאד לקישוט

הוראות הכנה 

מדליקים את המנגל או גריל הגז (החלופה הנוחה) ומשמנים היטב את רשת הצלייה.

תחילה יש לטחון את הבשרים. מי שיש לו סבלנות, וסכין שפים חדה, ניתן לקצוץ את הבשר, אך לפעולה זו נדרשת טכניקה ושליטה טובה בחיתוך.

מוסיפים את התבלינים: פלפל שחור טרי, מלח בנדיבות, וכמון.

קוצצים את הפיסטוקים, הצנוברים,השום והפטרוזיליה ומצרפים לבשר הטחון.

מומלץ לרכוש בחנויות הבשר שיפודי נירוסטה ו"לבעוט" הצידה את שיפודי הבמבוק החד פעמיים.
אני מאוד אוהב אותם, הם קלים לשימוש, מעבירים את החום פנימה תוך כדי הצלייה והם קלים לניקוי.

לוקחים כדור בשר בגודל מעט קטן מכדור טניס ומרכיבים אותו על השיפוד לאורכו, מהדקים את הבשר היטב.
בכל קצה של השיפוד ננעץ עגבניית תמר אחת. נחזור על התהליך עד להכנת כל עשרת הקבבים ונניח על הגריל החם.

צולים את השיפודים לפי מידת העשייה הרצוייה (רצוי לא להפוך אותם יותר מפעם אחת!)

מגישים עם פיתות חמות, עגבניות צלויות, טחינה ומעטרים ממעל בראשאד (למי שאוהב חריפות) או פטרוזיליה.



Share:

תוויות

Recent Posts

Unordered List

Ordered List

Theme Support