יום רביעי, 3 במאי 2017

פסטייה מרוקאית

פסטייה, גאוות המטבח המרוקאי, היא בצק פריך, מתוק, מתובל וממולא בתערובת עדינה של בצל, יונים בגירסה המקורית (או עוף באזורינו), ביצים קשות ושקדים, ומתובל עם ציפורן, ג'ינג'ר, אגוז מוסקט וקינמון. קיימות מספר וריאציות מודרניות המכילות דגים, פירות ים או חלקי פנים, אבל זו בכל אופן הגרסה הקלאסית. זוהי מנה חגיגית מוגשת בתחילת ארוחות מיוחדות. (מבחינתי בכל אופן כל ארוחה היא מיוחדת)
פסטייה צפון אפריקאית, היא מפגש של מתוקים ומתובלים, הנראית בתחילה כמו צלחת עוגה.המתכון דורש הרבה תבלינים, קינמון, זעפרן, אגוז מוסקט, ג'ינג'ר למשל, אגוזים - שקדים - פירות יבשים ובשר. מרכיבים אלו כלואים אז בשכבות שונות של בצק פריך מסורתי שעומלים עליו לא מעט זמן. אני משתמש בבצק פילו שמשמש תחליף מהיר וטוב. הוגן לציין כי המנה דורשת תשומת לב וזמן, במיוחד כאשר מרכיבים את המנה, אבל תכל'ס, התוצאה היא באמת שווה את הזמן ואת המאמצים.


צילום: ליאור כרמון PrimesArt.com
פסטייה מרוקאית

צילום: ליאור כרמון PrimesArt.com
הריח באמת משגע...
מרכיבים להכנת פסטייה (4 מנות)

 
600 גרם פרגיות 
2 בצלים 
2 ביצים
1 חלמון ביצה
4 כפות כוסברה טרייה, קצוצים
2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
200 מ"ל ציר עוף
60 גרם צימוקים
10 דפי פילו
60 גרם שקדים שלמים קלופים
6 כפות שמן זית
1 מנה של זעפרן
2.5 ס"מ שורש ג'ינג'ר
1 כפית אבקת זנגביל
1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כפית פפריקה
קורט אגוז מוסקט
מלח ופלפל

הוראות הכנה
תחילה יש להשרות את הצימוקים במים פושרים-חמים.
קולים את השקדים בתנור במשך 15 דקות בחום של 200 מעלות.
מחממים 2 כפות שמן זית בסיר ומשחימים את הפרגיות מכל הצדדים במשך כמה דקות ספורות, ואז מעבירים לקערה.
מוסיפים 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד שהוא מגיע לנקודה בה הו שקוף.
מוסיפים את התבלינים (ג'ינג'ר, קינמון, פפריקה, אגוז מוסקט, זעפרן שורש ג'ינג'ר) במשך מספר דקות, עד שהם משחררים את כל הטעמים ומבשמים את הסיר.
מכניסים את הפרגיות ,ציר העוף, 2 כפות כוסברה קצוצה, 1 כף פטרוזיליה קצוצה, ומתבלים במלח ופלפל. מכסים ומבשלים במשך שעה אחת, יש לצמצם את הרוטב בשני שלישים.
טורפים את הביצים בקערה ומוסיפים 1 כף כוסברה קצוצה. מוסיפים את הביצים לרוטב ומערבבים כל הזמן על אש נמוכה מסירים מהאש.
מחממים תנור ל 200 מעלות.
לוקחים תבנית עוגה עגולה ומברשים בשמן זית.
מכסים עם 2 גיליונות של פילו מוברש בשמן זית ודואגים שיונחו באופן כזה שהם גולשים מעט מעבר לשולי התבנית.
יוצקים 1/2 מתכולת הסיר, צימוקים , שקדים, ואת הרוטב.
כעת מוסיפים שני דפי פילו חדשים מוברשים בשמן זיץ וממשיכים עם הפרגיות , האגוזים הנותרים, צימוקים ורוטב.
את כל 4 דפי פילו הנותרים מברישים בשמן זית וסוגרים את הפסטייה לאחר קיפול הקצוות.
מברשים בנוסף עם חלמון ביצה טרופה עם מעט מים.
אופים במשך 30 דקות, או עד שהחלק העליון מזהיב.
מוציאים מהתנור, ומסמנים פסי אבקת סוכר וקינמון.

מנה פצצה!!

סלט שומר וזעתר

מרכיבים  1 שומר טרי צרור זעתר שמן זית לימון מלח אטלאנטי הוראות הכנה שוטפים את השומר טוב וקוטמים את חלקו העליון. כד...