יום רביעי, 22 במרץ 2017

פיצה עגבניות תמר ואנשובי

פרק א: להיערך מספר שעות לפני...


צולם ביום חול בשעת צפייה במשחק איטליה - אנגליה (האיטלקים לקחו כמובן...)

מרכיבי הבצק (לפיצה אחת)

300 גרם קמח
כפית מלח מחוקה
שתי כפיות סוכר חום
שמרים יבשים כפית מחוקה 
120 מ"ל מים קרים מאוד  (הקור מאפשר לשמרים לעבוד לאט ומדוייק יותר)

מרכיבים להכנת הרוטב:

רסק עגבניות טריות 100 גרם
כפית שמן זית
שלוש כפות מים פושרים
קורט מלח
סיבוב במטחנה של פלפל טחון טרי
אורגנו כף מחוקה

תוספות:

170 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
עגבניית תמר אחת חתוכה לשמונה פלחים.
קופסה של אנשובי (ודאו שיש לכם אנשובי באיכות טובה בדרך כלל מפורטוגל או ספרד.)

שמים את השמרים היבשים בקערה גדולה, מוסיפים את המים הקרים (ממש קרים אם צריך שימו בפריזר למשך 5 דקות)
מוסיפים את הקמח ומתחילים ללוש בידיים, הכי מדוייק ויעיל. אם הבצק נדבק מוסיפים מעט קמח וממשיכים מספר דקות נוספות, מוסיפים את המלח ויוצרים כדור בצק. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך מספר שעות.

מוציאים את הבצק מהמקרר שעה לפני התחלת העבודה.

פרק ב' לפני שמתחילים שכולם רעבים, ממשעוד מספר דקות זה מוכן:
 
א. יש לחמם את התנור ל 280 מעלות
ב. תבנית רשת - פריט חובה! - כדאי לקנות בקוטר 24 עד 30 ס"מ. (ניתן להשיגה בחנויות הבישול המקצועי)
ג. אבני שמוט: אלו ישדרגו את הפיצה עוד יותר!


  1. פותחים את כדור הבצק עגול ודק ומסדרים מעל הרשת.
  2. יוצקים את הרוטב בדיוק במרכז ומורחים אותו עם מצקת על פני כל הבצק במעגלים יוצאים. (בוודאי תנועה מוכרת בכל פיצריה בה ביקרתם) 
  3. מפזרים את המוצרלה מעל.
  4. מניחים את פלחי העגבנייה.
  5. חותכים את פילה אנשובי לחצי לאורך ומוסיפים  מעט צ'ילי ושמים מעל העגבנייה.

אופים עד לקבלת מראה פריך וזהוב.


סלט שומר וזעתר

מרכיבים  1 שומר טרי צרור זעתר שמן זית לימון מלח אטלאנטי הוראות הכנה שוטפים את השומר טוב וקוטמים את חלקו העליון. כד...