על ריצות ארוכות ותחרויות בחו"ל ועוד עשרות כתבות בישול. השף הדיגיטלי הוא חלק מיצירה שנמשכת מעל עשור. מקווה שתהנו. כל הזכויות שמורות לליאור כרמון 2006-2017©

יום שבת, 13 באפריל 2013

פסטה עם בארבוניות

זוהי מנה ים תיכונית קייצית נהדרת, המשלבת את אחד הדגים הטעימים באגן הים התיכון  - הברבוניה.

דג הברבוניה (מולית הסלעים) , או בשמו האחר סולטאן איברהים, Rouget (בצרפתית), Triglie באיטלקית ועוד. הדג הזה במיטבו כשהוא טרי ולא בגירסה הקפואה המיובאת אז כדאי להסתובב בחנויות הדגים ובשווקים שמקבלים אספקה מדייגים. בשילוב עם הוורמוט והפלפלים מתקבלת מנה עשירה בטעמים מעט מתקתקה מעט חריפה.


מצרכים לארבע מנות
450 גרם דגי ברבוניה מפולטים ללא האידרה שטופים ונקיים (כעשרה דגים) 
3 כפות שמן זית
כוס וורמוט
2 פלפלים אדומים קטנים מתוקים
פלפל צ'ילי קטן נקי מגרעינים
ארבע עגבניות תמר ללא קליפתן
8 זיתי קלאמטה
בזיליקום
שן שום קצוצה דק
500 גרם טליאטלה טרייה או יבשה 
מלח ים
פלפל שחור טרי

הוראות הכנה

לטליאטלה  : בסיר נפרד מרתיחים מים ומוסיפים כך מלח בישול.

לרוטב: במחבת עמוקה יש לחמם את שמן הזית על אש בינונית גבוהה.
להוסיף את השום הבזיליקום למשך כחצי דקה עד דקה.
מניחים את הדגים כשהעור כלפי מעלה (שימו לב הפוך ממה שמקובל מאחר והבישול פה יהיה מהיר)
מיד לאחר מכן נוסיף את הצ'ילי, הפילפלים המתוקים, הזיתים והעגבניות.
מתבלים בפלפל ומלח וסוגרים עם מכסה למשך שתי דקות נוספות. 

פותחים את בקבוק הוורמוט ומוזגים כוס (כ-100 CC) פנימה.
כעת נכסה את המחבת שוב למשך ארבע דקות נוספות במהלכן יספוג הדג את הנוזלים ויוסיף טעמים משלו.

אם ברשותכם טליאטלה בשלו במשך 5 דקות , עבור טרייה לא יותר מחצי הזמן.
יש להוסיף כך ממי הפסטה לרוטב עם הדגים, זה יגרום להסמכתו.

כעת מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב במשך שלוש דקות נוספות.
מקשטים עם מעט פטרוזיליה, ושמן זית מעל.
לא לשכוח ג'בטה טובה לניגוב (בסוף) ויין לבן או בירה קרה.


Share:

תוויות

Recent Posts

Unordered List

Ordered List

Theme Support