על ריצות ארוכות ותחרויות בחו"ל ועוד עשרות כתבות בישול. השף הדיגיטלי הוא חלק מיצירה שנמשכת מעל עשור. מקווה שתהנו. כל הזכויות שמורות לליאור כרמון 2006-2017©

יום שלישי, 6 באוגוסט 2013

פוטנסקה (״השם המלא שמור במערכת...״)

מתכון פסטה זה נחשב קלאסי, למרות שהוא חדש יחסית (איזכורים שלו החלו לצוץ באיטליה לראשונה ב-1961). מכאן ואילך, המתכון התפשט במהירות רבה ונהפך פופולרי מאוד. הנה משהו קל ומהיר להכנה שניתן להכין בכל מקום.

הגירסה הבאה שונה מעט מהמקור, נחליף את האנשובי בטונה.

מרכיבים: (2 מנות)
250 גרם ספגטי יבש
שן שום
2 כפות שמן זית
6 עגבניות תמר חצויות.
טונה במים מסוננת היטב מקופסה.
2 כפות צלפים שטופים
1/2 כפית אורגנו יבש
60 גרם זיתים שחורים
בזיליקום טרי


הכנה:
מחממים את שמן הזית במחבת גדולה, מוסיפים את השום ואת הטונה אל תתנו את לשום להשחים! זה אמור להיות מאוד מהיר עד דקה לא יותר.
מוסיפים את העגבניות, מביא לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה במשך 20 דקות.
כעת יש להוסיף את שאר חומרים (צלפים, אורגנו וזיתים) ולבשל במשך 5 דקות נוספות.

בינתיים, מביאים סיר גדול של מים מומלחים לרתיחה, ומבשלים את הפסטה אל דנטה.
מסננים ומערבבים עם הרוטב. מגישים מייד.
Share:

תוויות

Recent Posts

Unordered List

Ordered List

Theme Support