על ריצות ארוכות ותחרויות בחו"ל ועוד עשרות כתבות בישול. השף הדיגיטלי הוא חלק מיצירה שנמשכת מעל עשור. מקווה שתהנו. כל הזכויות שמורות לליאור כרמון 2006-2017©

יום שבת, 15 ביולי 2017

קנלוני ריקוטה ותרד




מנה מדליקה ועתירת קלוריות!! המגיעה במקור מצפון איטליה ממחוז אמיליה רומאנה.
הקאנלוני שייך למשפחת הפסטה הגדולה זו בה החיתוך של הצורות פשוט וישר וגדול מאוד יחסית לצורות הסטנדרטיות המוכרות לנו.
יש המייחסים לצורה זו את הפסטה הראשונה שנוצרה מקמח מים ומלח.
תודות לצורה הגדולה של הקנאלוני הוא מתאים במיוחד למילוי ברטבי בשר עשירים או גבינות וירקות ובעיקר כאשר אנו מוסיפים לו כיסוי של רוטב בשמל.


מרכיבים


המצרכים הדרושים להכנתם של שש מנות


לרוטב הבשמל:

  • 60 גרם קמח
  • 60 גרם חמאה
  • 500 מ"ל חלב
למילוי הקנלוני:
  • חבילת קנלוני 500 גרם (24 יח' לערך)
  • 500 גרם גבינת ריקוטה איכותית 
  • קופסת תרד טרי ( מיתרגם ל-60 גרם לאחר בישול במים מומלחים)
  • 70 גרם פרמזן
  • מעט אגוז מוסקט מגורד
  • מלח
  • פלפל
  • ביצה אחת
  • בצל קטן
עזרים:
שקית זילוף
הוראות הכנה

לרוטב הבשמל: בעדינות להביא חלב לרתיחה. בסיר נפרד , בעדינות יש להמיס את החמאה. להוסיף את הקמח ולבשל על אש נמוכה במשך כמה דקות.
ברגע שהחלב רותח , להעביר מעט כל פעם לתערובת החמאה ולהמשיך לערבב ברציפות כדי למנוע גושים. יש להביא את התערובת לרתיחה לערך 10 דקות ולהתאים את התיבול במידת הצורך .
מעבירים דרך מסננת (לא חובה) כדי להסיר כל הגושים.
כדי ליצור את הקנלוני: קוצצים בצל דק מאוד ומשחימים במחבת עם מעט שמן זית. מוסיפים את גבינת הריקוטה והתרד המבושל. מצרפים מעט מלח ופלפל , אגוז מוסקט , ביצה וגבינת פרמזן .
מערבבים היטב לא יותר מדקה על המחבת! כעת יש למלא את הקנלוני עם תערובת הריקוטה  ( שימוש במזלף יקל מאוד את העבודה).
משמנים תבנית אפייה גדולה ומפזרים מחצית מרוטב הבשמל בתחתית. מניחים את הקנלוני הממולאים. כעת יש לכסות עם רוטב הבשמל שנותר.
אופים במשך 30 דקות - לאפשר לנוח 10 דקות לפני ההגשה.


רוטב הבשמל עם אגוז המוסקט






הקנאלוני לפני ההכנסה לתנור





Share:

תוויות

Recent Posts

Unordered List

Ordered List

Theme Support