על ריצות ארוכות ותחרויות בחו"ל ועוד עשרות כתבות בישול. השף הדיגיטלי הוא חלק מיצירה שנמשכת מעל עשור. מקווה שתהנו. כל הזכויות שמורות לליאור כרמון 2006-2017©

יום רביעי, 1 ביולי 2015

עוגת משמש

"...עונתו של הפרי בין אמצע מאי לסוף יולי. טעמו של הפרי חמוץ-מתוק. את פריו נוהגים לאכול טרי, מיובש או משומר, ומכינים ממנו ריבות או לפתנים. גלעינו המוצק של הפרי משמש בישראל כמשחק ילדים ומכונה בשם "גוגו" או ברבים- "גוגואים".

לכבוד הקיץ שהגיע...

מצרכים לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

180 גרם סוכר
50 מ"ל אמרטו - ליקר שקדים
13 משמשים

3 ביצים
200 גרם חמאה (להוציא מהמקרר 15 דק' לפני)
1 יוגורט 150 גרם
קליפת לימון מגוררת
350 גרם קמח תופח 
70 מ"ל חלב
1.5 כוס סוכר

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור מראוש לחום 180 של מעלות.
    מניחים נייר אפייה בתחתית התבנית ומשמנים עם הנייר של החמאה.
  2. שוטפים את המשמשים היטב וחולצים את הגוגואים :-)
  3. ממיסים את ליקר השקדים עם 180 מ"ל סוכר ויוצקים מעל המשמשים החצויים
  4. במיקסר עם וו לישה מערבבים את הביצים, החמאה הרכה (יש לחתוך לקוביות קטנות), יוגורט, גרידת הלימון, החלב הסוכר. ממתינים כדקותיים ואז מצרפים את הקמח.
  5. מעבירים את תוכן הבלילה לתבנית ומסדרים את המשמשים למעלה.
  6. מכניסים לתנור לאפייה של 45 דק' ובודקים בסוף עם קיסם במרכז העוגה שהיא מוכנה (במידה והוא יוצא יבש)
  7. בסיום, משאירים את דלת התנור מעט פתוחה ולאחר כ-15 דק' מוציאים החוצה ומברישים את העוגה במי הליקר והסוכר שנשארו לנו מההשרייה של המשמשים.









Share:

תוויות

Recent Posts

Unordered List

Ordered List

Theme Support