על ריצות ארוכות ותחרויות בחו"ל ועוד עשרות כתבות בישול. השף הדיגיטלי הוא חלק מיצירה שנמשכת מעל עשור. מקווה שתהנו. כל הזכויות שמורות לליאור כרמון 2006-2017©

יום שני, 30 במאי 2016

לזניה שלושת הגבינות

צילום: ליאור כרמון, כל הזכויות שמורות


דפי לזניה של ברילה (18 ) או לחילופין למי שרוצה להשקיע, כמות זהה של דפי לזניה טריים.
גבינת קוטג' 250 גרם 9%
גבינת עמק 220 גרם
גבינת פרמזן 150 גרם
עגבניות מרוסקות 800 גרם.
שתי ביצים
שני חופנים של בזיליקום קצוצים גס
שליש כוס שמן זית
שן שום אחת
פלפל טרי גרוס
כפית מחוקה של מלח

הוראות הכנה מחממים תנור מראש לטמפרטורה של 160 מעלות. משמנים תבנית פיירקס בגודל 28/35 ס"מ או בקירוב למידה זו. מניחים את ששת הדפים הראשונים בתחתית התבנית. מערבבים את הגבינות המגורדות עם הביצים ומניחים בצד. בקערה אחרת מערבבים את שמן הזית, השום, העגבניות והבזיליקום יחד, ממליחים ומפלפלים. כעת חוזרים לתבנית, על רצפת הבסיס שהנחנו קודם מניחים חצי מתערובת הגבינות ומיד מעליה שליש מרוטב העגבניות. סוגרים עם שכבה של ששה דפים נוספים ממעל. חוזרים שוב על הפעולה הנ"ל ויוצרים קומה שניה. כעת ששת הדפים האחרונים של הלזניה יסגרו את המבנה ומעליהם ניצוק בזהירות את השליש האחרון של רוטב העגבניות.



מכניסים לתנור למשך 25 דקות בחום של 160 מעלות צלסיוס.
Share:

תוויות

Recent Posts

Unordered List

Ordered List

Theme Support