יום ראשון, 9 באפריל 2017

מרק דלעת בטטה

מרק כתום, צילום:ליאור כרמון

מרכיבים (לארבע מנות)

בצל בינוני אחד קצוץ דק
בטטה בינונית אחת קלופה חתוכה לקוביות
300 גרם דלעת חתוכה לקוביות
שורש ג'ינג'ר טרי קטן קצוץ דק
פלפל שחור טחון טרי
שתי שיני שום מעוכות וחתוכות דק
שני ענפי טימין
6 כפות שמן זית
800 מ"ל ציר עוף

הוראות הכנה

בסיר בינוני מחממים את שמן הזית, מוסיפים את הבצל עד להזהבה קלה מאוד, מיד את השום וענפי הטימין לעוד שתי דקות. הופ פנימה את הג'ינג'ר לטוויסט קטן ומיד לאחריו את הנבחרת הכתומה - הבטטה והדלעת. במשך כ-8 דקות - לא יותר - לתת לחבר'ה להזיע על המגרש, נוסיף סיבוב קצר מאוד במטחנת הפלפל,ואז נצרף את הציר עד לרתיחה. מורידים את האש לגובה להבה נמוך למשך 35 דקות ומכסים את הסיר. לאחר כ-20 דקות נמעך את . המרק - .כדאי להשיג לשם כך מקל בלנדר. מקשטים בעירית נענע או עלי זעתר

הכי שווה עם:

קנו בגט. חצו אותו באלכסון לפרוסות. הזליפו שמן זית, כעת הכניסו לתנור במצב גריל 220 צלסיוס במדף הכי גבוה.
2 דקות לא לשרוף. כעת כשהקרוסטיני הזה עוד חם העבירו עליו שן שום שנחצתה לרוחב.
כל מה שנותר זה לחגוג עם המרק הכתום.
בהצלחה

סלט שומר וזעתר

מרכיבים  1 שומר טרי צרור זעתר שמן זית לימון מלח אטלאנטי הוראות הכנה שוטפים את השומר טוב וקוטמים את חלקו העליון. כד...